خرید و فروش اتریوم کلاسیک
خرید اتریوم کلاسیک ارزان | خرید اتریوم کلاسک | فروش اتریوم کلاسیک | شارژ اتریوم کلاسک | اتریوم کلاسیک
عکس ارز | نام فارسی ارز | نام انگلیسی ارز | نماد اختصاری | توسعه دهنده گان |
اتریوم کلاسیک | Ethereum classic | ETC | ویتالیک بوترین، گاوین وود |
خرید اتریوم کلاسیک ارزان | خرید اتریوم کلاسک | فروش اتریوم کلاسیک | شارژ اتریوم کلاسک | اتریوم کلاسیک
نمودار قیمت و تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک
معرفی ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک
خرید و فروش اتریوم کلاسیک | احتمالاً شما قبلاً کمی در مورد Ethereum (ETH) خواندهاید و شاید هنگام خواندن با چند عبارت گیج کننده روبرو شده باشید.
DAO یکی از این موارد است که اغلب ظاهر میشود. خوشبختانه، در این راهنمای کوتاه، ما همه چیز را در مورد آن و تقسیم اتریوم که به دلیل آن رخ داده است توضیح خواهیم داد.
مواردی که در این راهنمای اتریوم کلاسیک توضیح خواهیم داد به این شکل است: DAO در واقع چیست و چگونه با فورک (به روز رسانی یا ایجاد بلاکچین جدید) اتریوم کلاسیک ارتباط برقرار میکند، روشهای مختلفی که میتوان بلاکچین را به روز کرد (هاردفورک و سافتفورک)، و چگونگی مقایسه اتریوم کلاسیک و اتریوم از نظر عملکرد بازار امروز آنها. در آخر، ETC در مقابل ETH را از نظر مزایا و معایب خاص آنها بررسی خواهم کرد.
در پایان این راهنما، شما باید درک روشنی از نحوه بوجود آمدن اتریوم کلاسیک داشته باشید و همه چیز را در مورد فورک اتریوم کلاسیک که آن را ایجاد کرده است بدانید. علاوه بر این اطلاعاتی در مورد مقایسه ETH و ETC از نظر عملکرد فعلی بازار و جوانب مثبت و منفی هر ارز بدانید.
و همچنین – اگر پس از خواندن این مقاله، متوجه شدید که به خرید و نگهداری ETC علاقهمند شدهاید، میتوانید این کار را از طریق Coinbase یا هر صرافی ارز دیجیتال دیگر انجام دهید.
همچنین، ذخیره کردن ETC بسیار راحت است- شما حتی در برخی از کیف پولهای سخت افزاری (به عنوان مثال Ledger Nano S) نیز میتوانید این کار را با سهولت انجام دهید.
ETC در مقابل ETH موضوعی است که در زمان جدا شدن دو جامعه از یکدیگر، به شدت اختلاف عقیده ایجاد کرده است.
کسانی هستند که احساس میکنند تقسیم بلاک چین اتریوم برای حفظ محرمانگی در آن کار درستی بود و کسانی هستند که احساس میکنند بلاکچین هرگز نباید متناسب با خواست توسعه دهندگان یا سرمایه گذاران تغییر کند. به زودی درباره همه این موارد شروع به صحبت میکنیم.
اتریوم کلاسیک چیست؟
همانطور که اشاره کردم، اتریوم کلاسیک زنجیره اصلی، اصطلاحاً “با همه ضعفها و نقص ها” بود. تغییری برای تصویب بازپرداخت حمله DAO ایجاد نشد.
قیمت فعلی هر ارز اتریوم کلاسیک ۶. ۹۲ دلار است (از ۲۱ آگوست ۲۰۲۱). ارزش بازاری ۸۰۰ میلیون دلار است. در حال حاضر از نظر کل ارزش شبکه، شماره ۱۸ را به خود اختصاص داده است. من با استفاده از Coinmarketcap نمودار کامل دارایی دیجیتال را در زیر آوردهام:
در حالی که اتریوم کلاسیک عمدتا همان رمزارز اتریوم (ETH) است، اما یک تفاوت عمده دارد – بیشتر توسعه دهندگان اصلی دیگر روی آن کار نمیکنند. بنیانگذاران ویتالیک بوترین و گوین وود هر دو آن را به نفع زنجیره جدید رها کردند. با پشتوانه چنین نامهای بزرگی احتمالاً عجیب به نظر میرسد که کسی هنوز هم بخواهد کاری با اتریوم کلاسیک انجام دهد.
برای درک دلیل آنها، مهم است که ابتدا بلاکچینها را به درستی درک کنید. مهمترین و احتمالا خلاقانهترین ویژگی بلاکچینها این است که آنها کار میکنند بدون اینکه توسط هیچ نیرو یا اتصالی به پروژه یا به خارج از آن کنترل شوند.
برای کسانی که همچنان به پشتیبانی از ETC ادامه میدهند، هاردفورک یک راه آسان برای محافظت از سرمایه گذاران ثروتمند بود. این کاملاً مخالف آنچه بلاکچین برای دستیابی به آن طراحی شده بود، بود. عملکرد ظالمانه و کنترل کننده کسانی که در اتک DAO ضرر کرده بودند به هیچ وجه قابل قبول نبود.
در نهایت، سوال ETC در مقابل ETH، به این نتیجه میرسد که هر فرد تا چه اندازه برای ثبات (عدم توانایی تغییر) یک بلاکچین ارزش قائل است.
اتریوم (ETH)
همانطور که از ارزش بازاری هر ارز میدانید، انجمن ارزهای دیجیتال اتریوم را نسخه واقعی زنجیره اتریوم میداند. هنگام نوشتن مقاله، ارزش شبکه کاملاً معادل اتریوم کلاسیک است.
قیمت هر اتریوم در حال حاضر کمتر از ۴۰۰ دلار است. کل ارزش بازاری در این شبکه به طور شگفت انگیزی ۴۵ میلیارد دلار است. این باعث میشود که اتریوم نسبت به بیت کوین در رتبه دوم به عنوان ارزشمندترین شبکه ارز دیجیتال قرار بگیرد.
سازمان خودگردان غیرمتمرکز – DAO
پلتفرم اتریوم حول محور استفاده از قراردادهای هوشمند است. برای کسانی که نمیدانند قرارداد هوشمند چیست، در واقع توافقنامههای قابل برنامهریزی بین دو یا چند طرف است. این بدان معناست که پول میتواند از یک طرف به طرف دیگر بدون نیاز به واسطه مورد اعتماد منتقل شود.
هر دو طرف درستی کد را تأیید میکنند، و کد با رعایت برخی شرایط پول را آزاد میکند.
سازمان خودگردان غیرمتمرکز یا به اختصار DAO (که “dow” تلفظ میشود) یک قرارداد هوشمند بسیار پیچیده بود. همچنین یک هدف نسبتاً چشمگیر داشت.
ایده این بود که DAO بودجهای را برای تأمین هزینه توسعه برنامههای غیرمتمرکز تامین میکند که در اینده توسط شبکه اتریوم ساخته خواهند شد.
ایده ساده بود، اما ایجاد آن، همانطور که به زودی خواهید فهمید، چنین نبود. برای داشتن حق رأی در DAO، باید توکنهای ویژه خریداری کنید. این “توکنهای DAO” با استفاده از اتر ارز رمزپایه محلی اتریوم خریداری میشود. داشتن توکنهای DAO به این معنی بود که شما بخشی از فرایند تصمیم گیری بودید که تصمیم میگرفت کدام dApps پول دریافت کند و کدام یک نه.
برای تأیید یک dApp (برنامه غیرمتمرکز)، توسعه دهنده پشتیبان آن ابتدا نیاز دارد که گروهی از متخصصان و توسعه دهندگان شناخته شده در شبکه اتریوم چراغ سبز نشان بدهند. سپس به رای گیری گذاشته میشود.
اگر dApp پیشنهادی، حداقل ۲۰٪ از آرای قاطع مشارکت کنندگان در DAO را بدست آورد، پول تخصیص داده میشود و میتوان کار روی پروژه را ادامه داد.
DAO یک پیشنهاد انقلابی بود که در بین سرمایه گذاران بسیار محبوب بود. به نظر میرسید هر کسی که درباره اتریوم میداند میخواهد حق رای گیری در شبکه را بخرد. به نظر میرسید که تطبیقپذیری و شفافیت سیستم آنها را به خود جذب میکند.
در طول ماه اول فروش توکنهای DAO، این پروژه تعداد قابل توجهی ارز اتر را جمعآوری کرد. ارزش تخمینی در زمان اعانه دادن این ارزها ۱۵۰ میلیون دلار بوده است که تقریباً برابر با ۱۵٪ از کل اتر موجود بود.
به عنوان بخشی از برنامه نویسی DAO، کسانی که پشت آن بودند سنجیده عمل کردند و گزینه خروج ایجاد کردند. اینکه نتوانید به هیچ وجه از آن بیرون بیایید نتیجه مطلوبی نخواهد داشت! اگر پروژههای مضحکی که شما نمیخواستید در آن مشارکت داشته باشید، شروع به کار کنند، چه اتفاقی میافتد؟
بنابراین راهی برای خروج از DAO ایجاد شد و متد split نامیده شد که به سرمایه گذاران این امکان را میدهد تا اتری را که در آن شریک بودهاند پس بگیرند. با استفاده از این متد split، کاربران همچنین میتوانند آنچه را که “Child DAO” نامیده میشود، ایجاد کنند. اگر چندین عضو DAO به شما بپیوندند، حتی میتوانید ایدههای دیگری را برای dApps بپذیرید و برای توسعه آنها پول اختصاص دهید.
تنها شرط لازم برای تأیید در کل قرارداد هوشمند این بود که اگر اعضا از DAO خارج شوند، به مدت ۲۸ روز نمیتوانند اتر خود را خرج کنند. با این حال، بسیاری از توسعه دهندگان این مسئله را به عنوان یک باگ احتمالی تشخیص داده و به سرعت موضوع را مطرح کردند. اعتراضات آنها توسط سازندگان DAO جدی گرفته نشد.
سافتفورک: سافتفورک چیست؟
از آنجا که هدف این مقاله این است که مبتدیان ارز اتریوم کلاسیک را درک کنند، بهتر است دقیقاً منظور از سافتفورک را توضیح دهم.
بلاکچینها را میتوان به یکی از دو روش تغییر داد. با هاردفورک، یا سافتفورک. سافتفورک تغییری در قوانین شبکه است که سازگار عقبرو است. نگران نباشید اگر این موضوع فوق العاده پیچیده به نظر میرسد، واقعاً اینگونه نیست!
مانند Microsoft Word به آن فکر کنید. اگر جدیدترین نسخه MS word را داشته باشید و یک سند متنی را در درایو USB ذخیره کنید، وقتی آن را در خانه دوستتان که ممکن است نسخه MS Word 2007 را داشته باشد کنترل کنید، همچنان درست است. منظور ما از سازگار عقبرو همین است.
درست مانند مثال MS Word، تغییر در قوانین بلاکچین که از ویژگیهای زنجیره جدید است در نسخه قدیمی زنجیره کار نخواهد کرد. به عنوان مثال، کلماتی که به غلطگیر املای MS Word اضافه میشوند در نسخه قدیمی نرم افزار به صورت خطا ظاهر میشوند، اما در نسخه جدید اینگونه نیست.
ایده سافتفورک، هنگامی که بر روی آشفتگیای که DAO، توسعه دهندگان اتریوم را در آن رها کرد، اعمال میشد، به این معنی بود که آیا کاربر میخواهد کد جدید را اجرا کند یا نه، انتخاب کاربر است. با این حال، چه این کار را بکنند یا نکنند، بازهم قادر خواهند بود با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
از نظر تئوری، این پیشنهاد، اتری را که هکر به سرقت برده بود، به طور کامل قفل میکند. سافتفورک به این معنی است که هر بلوکی که شامل معاملهای باشد که منجر به انتقال ارزهای مسروقه شود، نادیده گرفته میشود.
این ایده روی کاغذ مثل افسانه به نظر میرسید و از پشتیبانی زیادی برخوردار بود. با این حال، طولی نکشید که یکی از اعضای جامعه مشکل بالقوه دیگری را شناسایی کرد. سافتفورک شبکه را در معرض خطر بالقوه دیگری قرار داد – حمله “عدم پذیرش سرویس”.
هاردفورک: هاردفورک چیست؟
سافتفورک سازگار عقبرو است و هاردفورک نیست. این تفاوت اصلی بین دو روش به روزرسانی بلاکچین اتریوم (یا هر نوع دیگر) است.
پس از تکمیل هاردفورک راهی برای تغییر آن وجود ندارد. اگر شما به عنوان یک استخراج کننده، کد (قوانین) جدید را خودتان اجرا نکنید، نه تنها نمیتوانید از نسخه به روز شده نرم افزار استفاده کنید، بلکه دیگر نمیتوانید به هیچ وجه با زنجیره بلوک یا شبکه جدید تعامل داشته باشید.
هاردفورک پیشنهادی، در شبکه اتریوم زنجیره بلوک را در یک نقطه خاص تقسیم میکند. نکته پیشنهادی درست قبل از حمله DAO بود. ایده این است که تا زمان انتخاب نقطه، زنجیره قدیمی و زنجیره جدید (ایجاد شده توسط هاردفورک) یکسان خواهند بود. به دنبال فورک، زنجیره شکافته شد و زنجیرههای جدید از یکدیگر مستقل شدند.
ایده هاردفورک این است که با این کار تمام بودجه از دست رفته را به کسانی که آن را به لطف حمله DAO از دست دادهاند بازپرداخت میکند. قرار بود یک قرارداد هوشمند برای بازپرداخت رمزگذاری شود که به کاربران امکان میداد پول خود را پس بگیرند.
تقسیم اتریوم و جتجال آن
این ایده در میان اعضای جامعه اتریوم بسیار بحث برانگیز بود. کسانی بودند که موضع “کد، قانون است” را اتخاذ کردند و گفتند که تمام هدف یک بلاکچین این است که به هیچکس اجازه کنترل آن را ندهید. در همین حال، افراد زیادی بودند که فقط میخواستند پول خود را پس بگیرند.
کسانی که احساس کردند “کد یک قانون است” تصمیم گرفتند نسخه قدیمی نرم افزاری را که قبل از فورک اتریوم کلاسیک وجود داشت ادامه دهند و به طور موثر زنجیره قدیمی (با حمله DAO) را دست نخورده نگه داشتند. در همین حال، کسانی که از بازپرداخت پشتیبانی میکردند، شروع به جستجوی زنجیره جدید کردند و دو ارز در جایی که قبلا فقط یک ارز وجود داشت ایجاد شد.
نسخه بدون تغییر این زنجیره به اتریوم کلاسیک (ETC) معروف شده است، و نسخه جدید، همراه با بازپرداخت حمله DAO، اکنون به عنوان ETH یا فقط اتریوم شناخته میشود. این زنجیره دوم بیشترین پشتیبانی جامعه و همچنین بیشترین توسعه دهندگان اصلی پروژه را دارد. این امر با تفاوت فعلی در ارزش بازاری بین اتریوم و اتریوم کلاسیک پس از تقسیم اتریوم منعکس میشود.
تاریخچه پیدایش و ورود اتریوم کلاسیک به بازار رمز ارزها
مه 2016 و دو سال پس از شروع به کار اتریوم، یک پروژه شخص ثالث با نام The DAO یا Decentralized Autonomous Organization کلید خورد. سازمان خودگردان غیرمتمرکزی که توسط یک استارتآپ آلمانی با نام slock.it آغاز به کار کرده بود. DAO در حقیقت یک صندوق سرمایهگذاری بود که به صورت غیرمتمرکز فعالیت میکرد و توسط سرمایهگذارانش مدیریت میشد. روند کار DAO به این صورت بود که کاربران پس از خرید اتریوم و سرمایهگذاری در این پروژه، تعدادی توکن دریافت و حق رای داشتند. استقبال از این پروژه به قدری بود که این استارتآپ توانسته بود در ابتدای کار خود چیزی حدود 168 میلیون دلار سرمایه اولیه جذب کند.
در 17 ژوئن و با پیدا شدن یک باگ در پروژه متنباز DAO توسط یک هکر ناشناس، زنگ خطر برای این سازمان و اتریوم به صدا درآمد. 3.6 میلیون ETH و به بیانی دیگر 50 میلیون دلار از حسابهای DAO به سرقت و به نسخه کپی دیگری از این سازمان، منتقل شد.
با هک DAO و خدشهدار شدن نام اتریوم، قیمت این رمز ارز از 20 به 12 دلار کاهش پیدا کرد. توسعهدهندگان مجبور بودند به فورک فکر کنند. واژهای آشنا برای برنامهنویسان و متخصصین نرمافزار که به معنای چنگال و اصطلاحاً شاخه شدن است. راهی برای بازگرداندن بلاکهایی که توسط هکر برداشت شده بود.
از بین روشهای مطرحی از جمله سافت فورک، هاردفورک گام نهایی توسعهدهندگان اتریوم بود. روشی که زنجیره را به دو شاخه مستقل تبدیل میکرد تا مسیری جدید برای کاربران اتریوم باز کند. به بیانی دیگر، هاردفورک تغییری در قوانین بلاکچین است که به نسخه قدیمیتر اجازه فعالیت در شبکه جدید را نمیدهد. هاردفورکها همیشه باعث به وجود آمدن یک ارز جدید نمیشوند. اما این اتفاق در خصوص اتریوم رخ داد. هاردفورک در بلوک شماره 1,920,000 انجام شد و موافقان و مخالفان آن به قدری بود که اتریوم جدیدی ایجاد، و نام نسخه قبلی به اتریوم کلاسیک تغییر پیدا کرد.
تفاوت های اتریوم و اتریوم کلاسیک
با اینکه توسعهدهندگان اصلی اتریوم کلاسیک، در حال حاضر بر روی اتریوم فعالیت میکنند اما تفاوتهای جزئی بین این دو رمز ارز وجود دارد.
Ethereum Classic چگونه کار میکند؟
Ethereum Classic درست مانند اتریوم کار می کند؛ اگر چه قیمت اتریوم کلاسیک (ETC) و قیمت اتریوم (ETH) به شدت با یکدیگر متفاوت است. زبان برنامه نویسی قراردادهای هوشمند در اتریوم کلاسیک همانند اتریوم “Solidity” میباشد و به لحاظ زمان ایجاد، سایز و پاداش بلوک ها نیز این شباهت وجود دارد.
این ارز رمزپایه بر پایه الگوریتم اثبات کار (PoW) و قراردادهای هوشمند ساخته شده است، اما سازگاری یا بروزرسانی خود را با کدهای پایه اتریوم به اشتراک نمی گذارد. این بدان معناست به هر میزانی که اتریوم از اثبات کار دور شده و به اثبات سهام نزدیک می شود، این اتفاق الزاماً برای اتریوم کلاسیک رخ نمی دهد؛ مگر اینکه توسعه دهندگان هر کدام آنها را بطور همزمان و مستقل توسعه دهند. طرفداران اتریوم کلاسیک ادعا می کنند در صورت بروز برخی از هک ها در آینده هیچ منعی برای اتریوم جهت اجرای یک هارد فورک دیگر وجود نخواهد داشت.
استخراج اتریوم کلاسیک
به دلیل اینکه اتریوم کلاسیک(ETC)، فورک اتریوم(ETH) است و هر دو از الگوریتم Ethash پشتیبانی میکنند. به همین دلیل میتوان با سختافزاری که اقدام به استخراج ETC نمودهاید، اتریوم کلاسیک را هم ماینینگ کنید.
برخلاف بیتکوین که با هر 210 هزار بلاکی که استخراج شود، پاداش به نصف کاهش پیدا میکند، اتریوم کلاسیک به ازای هر 5 میلیون بلاکی که استخراج شود، تنها 20 درصد از پاداش بلاک را کاهش میدهد. آخرین کاهشی که تا امروز انجام شده، پاداش اتریوم کلاسیک را از 4 ETC به 2/3 ETC رسانده و انتظار میرود کاهش بعدی در آوریل 2022 باشد.
برنامههای غیرمتمرکز
پس از هاردفورک 2016، ، 90 درصد کاربران، به اتریوم منتقل شدند. بنابراین در حال حاضر برنامههای غیرمتمرکز اتریوم با توجه به وجود ابزارهای توسعهای نظیر متامسک(Metamask) بسیار بیشتر از اتریوم کلاسیک است.
قیمت اتریوم کلاسیک (ETC) از ابتدا تا کنون
زمانی که اتریوم کلاسیک در جولای سال 2016 راهاندازی شد قیمت آن از یک دلار هم کمتر بود. یک روز پس از عرضه، به پایینترین قیمت خود یعنی 0.452 دلار رسید. با این حال در یک هفته قیمت ETC صعودی و به 3.53 دلار رسید. اتریوم کلاسیک نتوانست این قیمت را برای خود حفظ کند و در اکتبر سال 2016 به دوباره به قیمت زیر یک دلار خود بازگشت.
در ماه مه سال 2017، قیمت به بیش از 7 دلار رسید و در پایان همان ماه تا بالای 20 دلار صعود کرد.
ETC در مدت زمان کوتاهی توانست حتی به قیمت 40 دلار دست پیدا کند، با این وجود در ماههای جولای و آگوست 2018 کاهش یافت و در سپتامبر 2019 با قیمت 6.30 دلار معامله شد.
سال 2021 نقطه صعود اتریوم کلاسیک محسوب میشود چرا که قیمت این ارز دیجیتال تا می امسال به بالاترین حد خود یعنی 176 دلار رسید.
در زمان نگارش این مقاله، این رمز ارز که تا امروز قیمتهای پر فراز و نشیبی از خود نشان داده در رتبه 30 مارکت کپ قرار گرفته و با قیمت 55 دلار معامله میشود.
آینده اتریوم کلاسیک
اتریوم کلاسیک یک ارز دیجیتال با آینده درخشان است که امکان سرمایه گذاری و نگهداری آن بسیار ساده است. همچنان که کاربران بیشتری ETC خریداری نموده و توسعه دهندگان بیشتری بر روی اپلیکیشن های غیرمتمرکز (DApps) در بستر بلاک چین اتریوم کلاسیک وقت صرف میکنند، اطمینان بیشتری در رابطه با این پلتفرم حاصل می شود و نتیجه نهایی آن افزایش قیمت این ارز رمزنگاری شده خواهد بود.
بنیانگذاران اتریوم کلاسیک
شبکه اتریوم کلاسیک درواقع همان زنجیره اصلی و قدیمی اتریوم است و بنیانگذاران آن نیز همان بنیانگذاران اتریوم هستند: ویتالیک بوترین و گوین وود.
ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) با اسم کامل ویتالی دیمیتریویچ بوترین ۳۱ ژانویه ۱۹۹۴ بهدنیا آمد. او برنامهنویسی روسیکانادایی و بنیانگذار مجله بیت کوین (Bitcoin Magazine) است. گوین جیمز وود (Gavin Wood)، خالق پولکادات، مهندس کامپیوتری انگلیسی بود و قبل از خلق اتریوم، بهعنوان مهندس تحقیقاتی در مایکروسافت فعالیت میکرد. او شبکه اتریوم را کامپیوتری برای تمام دنیا میداند و بههمراه ویتالیک بوترین شبکه اتریوم را در سال ۱۳۷۲ (۱۹۹۳) ایجاد کرد.
تاریخچه پیدایش اتریوم کلاسیک
بعد از اینکه ایده ویتالیک بوترین برای ایجاد زبان برنامهنویسی جدید در اجرای خودکار فعالیتها بدون نیاز به مداخله بشر روی شبکه بلاک چین در سال ۱۳۹۲ (۲۰۱۳) با استقبال جامعه بیت کوین مواجه نشد، او تصمیم گرفت بهتنهایی ایدهاش را عملی کند و درنتیجه اتریوم را معرفی کرد. بعد از گذشت دو سال و با رشد چشمگیر این رمزارز، قیمت آن به ۲۱ دلار رسید.
شبکه اتریوم براساس قراردادهای هوشمند عمل میکرد و DAO (سازمان خودگردان غیرمتمرکز) نیز قرارداد هوشمند پیچیدهای بود که برای جذب سرمایه در توسعه برنامههای غیرمتمرکز(dApps) شبکه اتریوم استفاده میشد.
کاربران پس از خرید اتریوم و سرمایهگذاری در پروژه DAO، با دریافت تعدادی توکن حق رأی کسب میکردند. اتریوم بهکمک تطبیقپذیری، انعطاف و شفافیت این قرارداد هوشمند و استقبال زیاد از آن، در ابتدای کارش توانست در مدت چند هفته حدود ۱۵۰ میلیون دلار سرمایه اولیه بهدست بیاورد.
طبق یکی از شرایط قرارداد DAO، انتقال اتر خریدهشده بعد از ۲۸ روز امکانپذیر بود، با استفاده ازطریق همین حفره امنیتی، هکری ناشناس در تیر ۱۳۹۵ (جولای ۲۰۲۱) بیش از ۵۰ میلیون دلار از شبکه اتریوم بهسرقت برد. این حمله شبکه نوپای اتریوم را فلج کرد و تنها به ساختار DAO مربوط میشد. دیدگاه کلی مردم درباره پلتفرم اتریوم و رمزارز آن تغییر کرد و قیمت اتریوم از ۲۰ به ۱۳ دلار کاهش پیدا کرد. حال توسعهدهندگان اتریوم ۲۸ روز فرصت داشتند تا یا راهحلی پیدا کنند یا دزدیدهشدن این مبلغ را بپذیرند و آن را امری طبیعی در شبکه غیرمتمرکز بلاک چین قلمداد کنند.
تیم توسعهدهنده این ارز دیجیتال برای حفظ اعتبار آن، تصمیم به انجام سافتفورک گرفت. آنها میخواستند بدون تغییر قوانین بلاک چین این شبکه، مانع انجام تراکنش بهدست هکرها شوند و با نادیدهگرفتن بلاکهای دخیل در این تراکنش مبلغ دزدیدهشده را برگردانند. بااینحال، این امر میتوانست حجم زیادی تقاضای کاذب را بهسمت سرور شبکه اتریوم روانه کند و آن را درمعرض خطر حملات DDoS قرار دهد.
درنهایت برای رفع مشکل، اکثر جامعه اتریوم و بنیانگذاران آن بر سر انجام هاردفورک بهتوافق رسیدند. با انجام هاردفورک، امکان بازیابی ۵۰ میلیون دلار فراهم میشد و بلاک چین شبکه اتریوم را به حالت قبل از حمله برمیگرداند. برخی از افراد در بنیان اتریوم با انجام هاردفورک مخالف بودند و اعتقاد داشتند که این کار یکپارچگی و تمرکززدایی شبکه را از بین میبرد و درنتیجه، شکاف ایدئولوژیکی بین دو مخالفان و موافقان این راه حل رخ داد.
هاردفورک روی بلاک ۱،۹۲۰،۰۰۰، یک بلاک قبل از رخدادن حمله انجام شد و درنتیجه بلاک چین و ارز دیجیتال جدیدی بهوجود آمد و به دارندگان رمزارز قدیمی، رمزارز جدید هم تعلق گرفت. مخالفان هاردفورک روی زنجیره قدیمی اتریوم باقی ماندند و نام آن را نیز به اتریوم کلاسیک تغییر دادند. ازآنجاکه اتریوم کلاسیک روی همان کد قدیمی بلاک چین اتریوم باقی ماند، گاهی از آن با نام اتریوم اصلی نیز یاد میکنند.
چرا اتریوم کلاسیک منحصربهفرد است؟
هدف اصلی پیدایش اتریوم کلاسیک حفظ اصالت بلاک چین اتریوم بود. طرفداران این ارز دیجیتال در ابتدا تنها مخالفان هاردفورک بودند؛ اما بعد از هاردفورک، شبکه قدیمی آن طرفداران بیشتری شامل سرمایهگذاران ازجمله بری سیلبرت (Barry Silbert)، مدیرعامل شرکت Grayscale، پیدا کرد.
باتوجهبه اینکه اتریوم کلاسیک سازمانی خودگردان است، توسعهدهندگان قصدی برای تبدیل شبکه آن به نهادی انتفاعی ندارند. بنابراین، کاربران این شبکه باید هزینه تراکنشها را پرداخت و ماینرها براساس کار انجامشده طبق الگوریتم گواه بر کار (PoW) آنها را دریافت کنند.
برخلاف اتریوم، اتریوم کلاسیک برنامهای برای تغییر الگوریتم خود به الگوریتم گواه بر سهام (PoS) ندارد و همزمان توسعهدهندگان متعددی بهدنبال راهحل برای مقیاسپذیری و پیشرفتهای آینده آن هستند.
مزایای اتریوم کلاسیک
اتریوم کلاسیک علاوهبر تمام مزایای بلاک چین اتریوم، ویژگیهای خاصی نیز دارد؛ ازجمله:
- تغییرناپذیر (Immutable): امکان تغییر یا حذف تراکنشها بعد از ثبت در بلاک چین وجود ندارد. این ویژگی اصلیترین دلیل دوشاخهشدن زنجیره اتریوم بود و علاوهبر حفظ تمرکززدایی، امنیت و یکپارچگی کد را تضمین میکند.
- غیرمتمرکز (Decentralised): سازوکار اجماع در شبکه لاریوم کلاسیک مبتنیبر الگوریتم گواه بر کار است. تراکنشها در آن بدون واسطه یا مرجع مرکزی انجام و قراردادهای هوشمند نیز بهصورت خودکار اجرا میشوند.
- تراکنشهای سریع و مقرونبهصرفه (Quick & Affordable Transactions): باتوجهبه فرایند خودکار تأیید تراکنشها، انجام آنها با سرعت بیشتر و هزینه کمتری صورت میگیرد.
- قابلیت اطمینان بالا (High Reliability): بلاک چین اتریوم کلاسیک قابلیت مدیریت طیف گستردهای از برنامهها و قراردادهای هوشمند و تراکنشها را در پنج سال گذشته بدون نیاز به دخالت شخصی ثالث، قطعی سرور، کلاهبرداری و سانسور مدیریت کرده و همین امر نشاندهنده قابلیت اطمینان فراوان آن است.
- قابل برنامهریزی (Programmable): بلاک چین اتریوم قابلیت برنامهریزی دارد و توسعهدهندگان آن میتوانند برنامههای غیرمتمرکزی (dApps) مانند خدمات مالی یا بازیها را روی قراردادهای هوشمند آن ایجاد کنند.
امنیت شبکه اتریوم کلاسیک
امنیت شبکه اتریوم کلاسیک با استفاده از الگوریتم گواه بر کار تأمین میشود؛ اما بهعنوان زنجیرهای فرعی حملات متعددی را متحمل شده است. حملات دابل اسپند و ۵۱ درصد برای بهدستگرفتن کنترل هشریت استخراج و انجام تراکنشهای جعلی نمونههایی از این حملات بهشمار میروند و جدیدترین آنها نیز در مرداد ۱۳۹۹ (آگوست ۲۰۲۰) اتفاق افتاد.
شباهتهای اتریوم کلاسیک (ETC) با اتریوم (ETH)
- بلاک چین اتریوم کلاسیک تا قبل از هاردفورک شبکه اتریوم کاملا با بلاک چین آن یکسان بود.
- اتریوم کلاسیک بدون هیچ دخالت خارجی و تغییری در تراکنشها درادامه همان بلاک چین اتریوم بهوجود آمده است.
- اتریوم کلاسیک بلاک چینی غیرمتمرکز و برنامهریزیشدنی مانند اتریوم است و عملکردی مشابه اتریوم در زمینه قراردادهای هوشمند و برنامههای غیرمتمرکز دارد.
- زبان برنامهنویسی قراردادهای هوشمند اتریوم کلاسیک همان زبان برنامهنویسی اتریوم است و سالیدیتی نام دارد.
تفاوتهای اتریوم کلاسیک (ETC) و اتریوم (ETH)
- اتریوم کلاسیک ارز دیجیتالی ارزشمند است و مزایای زیادی دارد؛ اما اتریوم بین افراد جامعه قانونیتر بهنظر میرسد و بیشتر معامله میشود. تجزیهوتحلیلها روی میزان سرمایهگذاری افراد در این دو رمزارز نیز حاکی از محبوبیت قطعی اتریوم است.
- اتریوم کلاسیک با سهم بازار ۳/۹ میلیارد دلار، ۱۱۶/۳ میلیون توکن در گردش دارد؛ درحالیکه اتریوم با ۱۱۵/۶ میلیون توکن در گردش، سهم بازاری برابر با ۳۰۴/۹ میلیارد دلار دارد.
- در شبکه اتریوم، اترها با نرخ ثابتی تولید میشوند و محدودیتی برای نرخ عرضه در این شبکه وجود ندارد؛ اما توسعهدهندگان اتریوم کلاسیک تصمیمی مبنیبر ثابت نگهداشتن تعداد توکنهای آن و برابر با ۲۱۰ میلیون توکن گرفتهاند و همین تصمیم دلیل سهم بازار اندک اتریوم کلاسیک درمقایسهبا اتریوم است.
- ارزش یک توکن اتریوم درحالحاضر بسیار بیشتر از یک واحد اتر کلاسیک است. برای مثال، در ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ (۲۷ آوریل ۲۰۲۱) هر واحد اتر کلاسیک با ۳۳/۶۵ دلار و اتر در همان تاریخ با ۲،۶۰۰ دلار بهازای هر توکن معامله میشد.
- هر دو شبکه از قراردادهای هوشمند استفاده میکنند؛ اما باتوجهبه نگرانیهای امنیتی که پیشتر درباره قراردادهای هوشمند اتریوم کلاسیک مطرح شده بود، سرمایهگذاران تمایل بیشتری برای سرمایهگذاری روی ارز دیجیتال اتریوم دارند.
- سازوکار اجماع استفادهشده در اتریوم کلاسیک مبنیبر الگوریتم گواه بر کار است؛ اما اتریوم نیز از همین سازوکار استفاده میکند، توسعهدهندگان آن بهدنبال تغییر سازوکار آن از الگوریتم گواه بر کار (PoW) به الگوریتم گواه بر سهام (PoS) هستند. با این تغییر شبکه اتریوم سریعتر و بهینهتر از اتریوم کلاسیک خواهد شد و مقیاس تراکنشها در آن بهطور محسوس افزایش پیدا خواهد کرد. برخی از کاربران اتریوم کلاسیک نیز امیدوارند که شبکه آن نیز همین مسیر را در پیش بگیرد.
- یکی از توسعهدهندگان اصلی اتریوم کلاسیک معتقد است که پس از هاردفورک شبکه اتریوم تقریبا ۹۰ درصد از کاربران و برنامههای غیرمتمرکز (dApps) به اتریوم منتقل شدند؛ بنابراین، تعداد بیشتری برنامههای غیرمتمرکز روی اتریوم درمقایسهبا اتریوم کلاسیک وجود دارند.
- اتریوم را میتوان با استفاده از مجموعهای از کارتهای گرافیک (GPU) نصبشده در یک سیستم کامپیوتری که به آن ریگ ماینینگ میگویند، بهراحتی استخراج کرد. دستگاه ASIC نیز برای ماین اتریوم ساخته شده است؛ ولی امکان استخراج آن با ظهور اتریوم 2 از بین خواهد رفت.
چند رمزارز اتریوم کلاسیک (ETC) در گردش وجود دارد؟
اتریوم کلاسیک بهلحاظ فنی بسیار به اتریوم شبیه است؛ اما در نحوه مدیریت حملات DAO با آن تفاوت دارد. بعد از پیدایش اتریوم کلاسیک، در آذر ۱۳۹۶ (دسامبر ۲۰۱۷) کاربران شبکه آن با رأی به توقف عرضه رمزارز اتریوم کلاسیک، تغییراتی در اقتصاد توکنی (tokenomic) آن بهوجود آوردند. در نتیجه این تغییر حداکثر عرضه آن ۲۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار اتر کلاسیک تأیید شد که این مقدار تقریباً ده برابر عرضه کل بیت کوین بود؛ درحالیکه اتریوم برای عرضه هیچ محدودیتی ندارد.
اتریوم کلاسیک، مانند بیت کوین، از الگوریتم گواه بر کار استفاده میکند و رقابت ماینرها با یکدیگر در بلاک چین بر سر اعتبارسنجی خواهد بود و پاداش دریافتی نیز با گذشت زمان کاهش پیدا مییابد. کاهش بعدی پاداش بلاک در شبکه اتریوم کلاسیک در بلاک شماره ۱۵،۰۰۰،۰۰۰ و تقریبا در فروردین ۱۴۰۱ (آوریل ۲۰۲۲) اتفاق میافتد و در آن، پاداش بابت هر بلاک از ۳/۲ ETC به ۲/۵۶ ETC تغییر پیدا میکند.
استخراج رمزارز اتریوم کلاسیک (ETC)
استخراج اتریوم کلاسیک تجهیزات یا سختافزار خیلی قدرتمندی نیاز ندارد.
اتر کلاسیک را میتوان با استفاده ار پردازندههای گرافیکی (GPU) استخراج کرد و برای شروع به ریگهای ایسیک (ASIC) تخصصی نیازی نیست. ماین رمزارز اتریوم کلاسیک را بهراحتی با یک دسکتاپ گیمینگ قوی و کارت گرافیک NVIDIA یا AMD میتوان انجام داد.
اگر دسکتاپ شما کارت گرافیک انویدیا از سری 1080 یا بیشتر و چهار گیگابایت یا بیشتر VRAM/RAM داشته باشد، بهراحتی میتواند ریگ استخراج را راهاندازی کند. حتی اگر شش کارت گرافیک در ریگ استخراج اتریوم کلاسیک نیز استفاده شود، همچنان مصرف برق اقتصادی خواهد بود؛ اما بهروزرسانی درایورهای سختافزاری مصرفی در این فرایند برای داشتن استخراجی بدون مشکل ضروری است. هزینه استخراج اتریوم کلاسیک نیز بسیار کمتر از استخراج اتریوم است.
خرید رمزارز اتریوم کلاسیک (ETC)
اتریوم کلاسیک ارز دیجیتالی با ارزش بازار بسیار زیاد است و تعداد صرافیهای زیادی از آن پشتیبانی میکنند. برخی از آنها عبارتاند از:
- بایننس (Binance)
- اوکیاکسچنج (OKEx)
- هیوبی گلوبال (Huobi Global)
کیفپولهای اتریوم کلاسیک
بعد از خرید توکن اتریوم کلاسیک، برای ایمن نگهداشتن آنها به انتخاب والتی مناسب نیاز خواهید داشت. در تصویر زیر، به هر کدام از این نوع والتها بههمراه ویژگیهای آن اشاره شده است:
برخی از والتهای امن توصیهشده برای اتریوم کلاسیک در وبسایت Ethereum Classic عبارتاند از:
والتهای تحتوب
- Squarelink
- MyCrypto
- MyEtherWallet
والتهای مرورگر
- Qone
- Opera
- Metatask
- Brave
والتهای سختافزاری
- Ledger
- Trezor
- HTC Exodus
- Bitski
- CootBitX
- SafePal
- Parity Signer
والتهای نرمافزاری (رومیزی یا موبایل)
- ABRA
- Atomic Wallet
- eToro Wallet
- Coinomi
- Huobi
- Infinito Jaxx Liberty
- Trust Wallet
- Coinbase Wallet
تاریخچه قیمت رمزارز اتریوم کلاسیک (ETC)
اتریوم کلاسیک در زمان عرضه در سال ۱۳۹۵ (۲۰۱۶) ارزشی برابر ۰/۶ دلار داشت و سرمایهگذاران این ارز دیجیتال پاییز ۱۳۹۶ (پایان سال ۲۰۱۷) را سال شروع رشد آن میدانند. اتریوم کلاسیک در اواسط اردیبهشت ۱۴۰۰ به بیشترین حد قیمتی خود (معادل ۱۷۷/۲۶ دلار) رسید.
خرید و فروش اتریوم کلاسیک
خرید اتریوم کلاسیک | فروش اتریوم کلاسیک
اتریوم کلاسیک Ethereum classic اولین و محبوبترین ارز دیجیتال است که در جهان معرفی شد. مزیت اصلی بیت کوین این است که هیچکس مالک آن نیست یا آنرا کنترل نمی کند و همه می توانند در آن مشارکت کنند.
* خرید اتریوم کلاسیک
اگر قصد خرید اتریوم کلاسیک را دارید می توانید با کلیک به دکمه ی زیر درخواست خود را ثبت کنید.
* فروش اتریوم کلاسیک
برای فروش اتریوم کلاسیک می توانید با کلیک به دکمه ی زیر از خدمات سایت آی ایکس هادی Exhadi استفاده کنید.
* تبدیل اتریوم کلاسیک به سایر ارز دیجیتال دیگر
برای تبدیل اتریوم کلاسیک به سایر ارز دیجیتال دیگر می توانید با کلیک به دکمه ی زیر اقدام نمایید .
ویدیوی اتریوم کلاسیک :
آموزش خرید اتریوم کلاسیک از ما :
مراحل خرید Ethereum classic از سایت ما عبارت اند از :
- ثبت نام در سایت Exhadi
- تکمیل مراحل احراز هویت ( تکمیل پروفایل شخصی ، ارسال مدارک ، تایید تلفن ثابت ، ثبت شماره حساب بانکی )
- تایید احراز هویت شما توسط بخش پشتیبانی سایت Exhadi
- پر کردن فرم خرید Ethereum classic
- پرداخت مبلغ ریالی معادل فاکتور خرید Ethereum classic خود از درگاه آنلاین بانکی
- دریافت اتوماتیک ارز Ethereum classic خریداری شده ی خود
آموزش فروش اتریوم کلاسیک به ما :
مراحل فروش Ethereum classic به سایت ما عبارت اند از :
- ثبت نام در سایت Exhadi
- تکمیل مراحل احراز هویت ( تکمیل پروفایل شخصی ، ارسال مدارک ، تایید تلفن ثابت ، ثبت شماره حساب بانکی )
- تایید احراز هویت شما توسط بخش پشتیبانی سایت Exhadi
- پر کردن فرم فروش Ethereum classic
- ارسال ارز Ethereum classic فروشی خود به شماره حساب Ethereum classic معرفی شده سایت ما
- ثبت کردن هش تراکنش tx id ارز Ethereum classic خود
- تایید تراکنش ارسالی Ethereum classic فروشی شما توسط بخش پشتیبانی سایت ما
- شارژ موجودی کیف پول ریالی حساب کاربری شما
- ثبت درخواست برداشت ریالی به حساب بانکی خود
- واریز سریع مبلغ درخواست برداشت ریالی شما به حساب بانکی تان
سایت آی ایکس هادی مطمئن ترین سایت خرید اتریوم کلاسیک ، امکان خرید اتریوم کلاسیک با کمترین کارمزد را فراهم کرده است . علاوه بر سایت کاربران محترم می توانند از اپلیکیشن آی ایکس هادی بعنوان بهترین اپلیکیشن خرید و فروش اتریوم کلاسیک استفاده کنند. برای شروع خرید و فروش اتریوم کلاسیک همین حالا می توانید سفارش خود را در سایت آنلاین آی ایکس هادی ثبت نمایید .
سوالات متداول اتریوم کلاسیک :
بله! سایت آی ایکس هادی تمامی خدمات مربوط به خرید و فروش اتریوم کلاسیک را ارائه می دهد .
ارزش اتریوم کلاسیک هم مانند پول کشورها، نوسان دارد اما این ارزش توسط افراد یا گروه مشخصی تعیین نمیشود، بلکه عرضه و تقاضا عامل اصلی است که ارزش و قیمت اتریوم کلاسیکک را به شکل صعودی یا نزولی هدایت میکنند.
خرید و فروش اتریوم کلاسیک توسط آی ایکس هادی آنی و بصورت اتوماتیک توسط سیستم سایت انجام می شود .
بله! شما می توانید ارزهای دیجیتال مختلفی را از سایت آی ایکس هادی تهیه نمایید .