اگر در جریان تحرکات بازار رمزارزها باشید، احتمالا متوجه تحرکات مثبت پروژه near protocol در میان سایر ارزهای دیجیتال شده اید. ارز دیجیتال نیر پروتکل که مدت زمان زیادی از راه اندازی آن نمی گذرد، توانسته جایگاه خود را در بازار کریپتوکارنسی بهبود ببخشد و به یکی از پروژه های جذاب و آینده دار بازار کریپتو تبدیل شود! به همین خاطر در این مطلب تصمیم داریم بررسی کنیم که ارز دیجیتال نیر پروتکل چیست و چطور کار می کند و در ادامه نیز به بررسی پروژه ارز near و همین طور آینده ارز near protocol پرداخته ایم تا نکته در مورد ارز دیجیتال نیر پروتکل نباشد که به آن اشاره نکرده باشیم، بنابراین توصیه می کنم این مطلب را حتما تا انتها مطالعه فرمایید.
ارز دیجیتال نیر پروتکل
رمز ارز نیر پروتکل یک پلتفرم بلاکچین متن باز به حساب می آید که برای فراهم کردن امنیت در دارایی ها و یا هویت افراد راه اندازی شده است. فناوری اثبات سهام و شاردینگ نشان دهنده کاربردی بودن این پرتوکل می باشد و نکته دیگر این که پروتکل نیز به صورت دائمی متمرکز است. این ارز دیجیتال دید توسعه دهندگان و کاربران را به طرف اعتبارسنج ها معطوف ساخته است. این پروتکل نیز، سادگی، غیرمتمرکز بودن، مقیاس پذیری و کاربرد را در طراحی خود مد نظر قرار داده است. در نیر پروتکل توسعه دهندگان می توانند از طرف کاربران خود، تراکنش ها را امضا نمایند و پیش پرداخت آن ها را انجام دهند.
در واقع این قابلیت موجب شده است تا نرم افزارهای غیرمتمرکز جذابیت زیادی برای کاربران داشته باشد. رمزارز نیر پروتکل این امکان را در اختیار توسعه دهندگان قرار می دهد تا بتوانند برنامه ها و قراردادهای هوشمندی بنویسند و تنها شامل زبان برنامه نویسی سولیدیتی یا هر زبان تخصصی بلاکچینی نخواهد شد. توسعه دهندگان با انجام هر قرارداد برای نوشتن این برنام هها، درصدی از تراکنش ها را برداشت خواهند کرد که این کار نیز موجب جذابیت همکاری توسعه دهندگان می شود و هم به زیرساخت پلتفرم کمک کننده است. در ادامه بیشتر در مورد ارز دیجیتال نیر پروتکل صحبت خواهیم کرد؛

پروژه ارز near چگونه کار می کند؟
همانطور که گفتیم، نیر یک بلاکچین است که از شاردینگ برای بهینه سازی عملکرد بهره می گیرد، ولی با این وجود برخلاف شاردینگ های سایر رمزارزها مثل پولکادات، تمام شاردینگ ها نیر به عنوان قسمتی از بلاکچین تلقی خواهند شد. مشابه سایر رمزارزها مثل اتریوم، کاردانو و ترون، همچنین NEAR را می توان به عنوان یک بلاکچین لایه اصلی در نظر گرفت. این بدین معنی است که پروتکل نیر لایه پایه و اساسی است که دیگر برنامه ها مطابق با آن ساخته و مستقر می شوند. نیر برای دستیابی به توانایی های بزرگ خود همانطور که گفتیم از فناوری معروف Nightshade بهره می گیرد.
این پروتکل راه حل مقیاس گذاری مجموعه های گوناگونی از اعتبارسنج ها را مشاهده می کند که تراکنش ها را به صورت موازی در چندین زنجیره شاردینگ مورد پردازش قرار می دهد تا ظرفیت کلی بلاکچین را افزایش دهد. جالب است بدانید که این راه حل تا حدودی با سیستم شاردینگ استفاده شده به وسیله سایر بلاکچین ها متفاوت است. از دیگر معیارهای اصلی نیر، مکانیزمی به نام Doomslug به حساب می آید که این امکان را در اختیار نودهای اعتبارسنج در شبکه قرار می دهد تا به نوبت بلوک تولید نمایند. لازم به ذکر است که این در هر دوره اتفاق می افتد و هر دوره ۱۲ ساعت به طول خواهد انجامید و تقریبا هر ثانیه یک بلوک جدید در NEAR به وجود خواهد آمد.
استخراج ارز near protocol چگونه است؟
مهم ترین چیزی که در مورد استخراج ارزهای دیجیتال مختلف باید بررسی کنید، الگوریتمی است که با آن کار می کند است که میتواند آن ارز را قابل استخراج یا غیر قابل استخراج کند. لذا باید گفت که ارز دیجیتالی NEAR در ساختار خود از الگوریتم اثبات سهام یا PoS بهره می گیرد و برخورداری از این الگوریتم موجب خواهد شد تا این ارز دیجیتال غیر قابل استخراج شود، بنابراین تنها از طریق استیک کردن و همین طور خرید و فروش آن می توانید این ارز دیجیتال را به دست آورید.
نقشه راه ارز دیجیتال نیر پروتکل
از شروع پروتکل نیر در سال ۲۰۱۸، روند توسعه آن با سرعت بسیار بالایی طی شده است و بعد از اجرای چند شبکه آزمایشی در سال ۲۰۱۹، نیر در آوریل ۲۰۲۰ شبکه اصلی خود را به وجود آورد و جالب است بدانید که این فاز سه مرحله داشت؛ شبکه اصلی POA، شبکه اصلی و شبکه جامعه محور. شبکه اصلی POA بر استقرار اعتبارسنج ها و اعضای شبکه متمرکز است. استیکینگ غیرفعال بود و تنها بنیاد نیر می توانست توکن ها را انتقال دهد. در شبکه اصلی POA استیکینگ فعال شد، اما امکان انتقال توکن خیر. نخستین رای گیری نیز در مورد نیر به منظور تصمیم گیری برای زمان انتشار نسخه نهایی شبکه اصلی صورت پذیرفت.
در گام بعدی جامعه نیر به اجرای شبکه اصلی بدون محدودیت در ۱۳ اکتبر رای داد، لذا نیر در حال حاضر در فرآیند اعطای کنترل بلاکچین خود به دارندگان توکن NEAR قرار دارد و طی این فاز، تیم نیر به دنبال اجرای موارد دیگری نیز می باشد. در وایت پیپر نیر به توسعه های فنی و بزرگی اشاره شده است که سه مورد از آن ها را می توان ذکر کرد؛ نخستین مورد استفاده از فناوری zero knowledge مثل زی کش برای تراکنش های خصوصی بر بلاکچین نیر است و دومین مورد افزودن شاردهای خصوصی به حساب می آید که این مورد می تواند سرمایه گذاری در سرعت و امنیت پروتکل را برای گروه های مشخص و نهادها امکان پذیر سازد و این موضوع در عین حال به فعالیت محرمانه آن ها نیز آسیبی نخواهد زد.
سومین مورد حائز اهمیت نیز معرفی نودهای موبایل به حساب می آید که در آن استفاده از تلفن های همراه برای مشارکت در بلاکچین ها را شاهد هستیم که چیز جدیدی نمی باشد ولی این فناوری به دلیل ارتباطات اینترنتی ضعیف و الزامات سخت افزاری محدود بود، ولی با این وجود ادغام با تلفن همراه چیزی است که از ابتدای کار در ذهن توسعه دهندگان پروژه بوده است. باید در نظر داشت که زمانی که تلفن ها و شبکه های آن به اندازه لازم کارایی پیدا کنند، این ادغام در جامعه برای اجرا به رای گذاشته خواهد شد.

ویژگی های حائز اهمیت پروژه near protocol
- نیز می تواند با اتریوم همکاری داشته باشد.
- کارمزد برداشت این ارز دیجیتال ۱ نیز می باشد.
- نیر یک پروژه منبع باز و کاملا غیرمتمرکز محسوب می شود.
- این ارز به شکل توسعه دهنده و کاربرپسند طراحی شده است.
- قراردادهای هوشمند نیر با WebAssembly Virtual Machine سازگاری دارند.
- کاربران به کمک این ارز قادرند به صورت یکپارچه DApp ها را طراحی و مدیرین نمایند.
- به منظور ثبت نام یا دسترسی به اپلیکیشن ها، نیازی به کلیدها و افزونه مرورگر نیست.
- کارمزد تراکنش های نیز به حدی کم است که تعیین کمیت آن با واحد yocto قابل انجام است.