مرجع آموزش آولانچ

مرجع آموزش آولانچ

مرجع آموزش آولانچ ، اَوِلانچ (Avalanche) یک شبکه بلاک چینی متن باز است که از یک پروتکل اجماع منحصر بفرد استفاده می‌کند.

بازار معاملات خرید و فروش آولانچ
بازار معاملات خرید و فروش آولانچ

اَوِلانچ (Avalanche) یک شبکه بلاک چینی متن باز است که از یک پروتکل اجماع منحصر بفرد استفاده می‌کند. این شبکه که پیش‌تر با نام آوا (AVA) شناخته می‌شد، اولین پلتفرم قرارداد هوشمند است که می‌تواند تراکنش‌ها را در کمتر از یک ثانیه تایید کند. اوالانچ به صورت کامل از ابزار توسعه اتریوم (Ethereum development toolkit) پشتیبانی می‌کند و توکن مورد استفاده در آن، ارز دیجیتال AVAX نام دارد.

در طول شبکه آزمایشی یا تست نت (Testnet)، اولانچ توانست به رکورد بیش از 1000 تولیدکننده بلاک منحصربفرد از سرتاسر جهان در شبکه خود برسد، اتفاقی که نه تنها در میان تست نت سایر شبکه‌های بلاک چینی مشاهده نشده، بلکه شبکه اصلی یا Mainnet بسیاری از پروژه‌های فعال امروزی در رسیدن به آن ناتوانند. در کنار این مسئله، Avalanche توانست یکی از بهترین برنامه‌های توزیع توکن در فضای کریپتو را اجرا کند، برنامه‌ای که در آن سهم سرمایه‌گذاران خصوصی اولیه کمتر از 14 درصد بود و بیش از 70 درصد از توکن‌های این شبکه به افراد سازنده و شرکت‌کننده در پروتکل این شبکه تعلق خواهد گرفت.

اولانچ و ارز دیجیتال AVAX چه ویژگی‌هایی دارند؟

پیش از وارد شدن به جزئیات این شبکه، در ابتدا بهتر است که ویژگی‌های کلیدی شبکه Avalanche و توکن AVAX را بهتر بشناسیم.

ویژگی‌های برجسته اولانچ

1) استفاده از تکنولوژی نوآورانه: اولانچ بر اساس یک پروتکل اجماع منحصر بفرد و نوآورانه ساخته شده است. این پروتکل ضمن عملکرد بسیار قدرتمند در پردازش تراکنش‌ها و مقیاس پذیری، از امنیت و تمرکززدایی بسیار بالایی برخوردار است.

2) تیم قدرتمند: امین گان سیرر (Emin Gun Sirer) بنیان‌گذار اولانچ، خالق اولین ارز دیجیتال استفاده کننده از الگوریتم اجماع اثبات کار به نام Karma در سال 2003 است. وی پروفسور علوم کامپیوتر در دانشگاه کرنل آمریکاست و جمعی از محققین این دانشگاه، توسعه‌دهندگان مرکزی شبکه Avalanche را تشکیل می‌دهند.

3) رشد قدرتمند: شبکه بلاک چین اولانچ توانست بسیار سریع هزاران نفر را در جامعه توسعه‌دهندگان خود جذب کند. شبکه آزمایشی ارز دیجیتال AVAX  توانست به رکورد بیش از هزار گره تاییدکننده (Validator Node) برسد.

4) ساخته شده بر مبنای عدالت و برابری: اوالانچ بگونه‌ای طراحی شده است تا بتواند عدالت را میان طیف وسیع کاربران خود برقرار سازد. از معماری سبک این شبکه که باعث شده سخت‌افزارهای گران قیمت برای مشارکت در آن مورد نیاز نباشد، تا برنامه توزیع توکن عادلانه، حکایت از آن دارد که اولانچ برای جامعه خود ساخته شده است، نه برای سرمایه‌گذاران.

ویژگی‌های فنی کلیدی Avalanche

1) اولانچ یک پلتفرم ایجاد قراردادهای هوشمند است که از سرعت بسیار بالایی بهره می‌برد. از آنجایی که تراکنش‌ها در این شبکه ظرف کمتر از 1 ثانیه نهایی می‌شوند، سرعت شبکه Avalanche و ارز دیجیتال AVAX را می‌توان با ویزا (Visa) هم‌رده دانست.

2) اوالانچ به طور کامل از ماشین مجازی اتریوم (EVM) پشتیبانی می‌کند، بنابراین تمام ابزار توسعه اتریوم مانند ترافل (Truffle)، ریمیکس (Remix)، متامسک (Metamask)، مای اتر والت (MEW) در این شبکه قابل استفاده است.

3) اولانچ از تکنولوژی شاردینگ با کاربرد خاص استفاده می‌کند. این بدان معناست که توسعه‌دهندگان ارز دیجیتال AVAX قادر خواهند بود بر اساس نیاز خود، برای اپلیکیشن‌های خود از شاردینگ استفاده کنند.

4) اوالانچ به طور کامل از توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT) پشتیبانی می‌کند.

بازار معاملات خرید و فروش آولانچ
بازار معاملات خرید و فروش آولانچ

ویژگی‌های ارز دیجیتال AVAX

1) ارز AVAX توکن مورد استفاده در شبکه بلاک چین اولانچ است.

2) حداکثر 720 میلیون واحد از توکن AVAX وجود خواهد داشت و 50 درصد از آن روی شبکه اصلی (Mainnet) توزیع خواهد شد.

3) ارز دیجیتال AVAX به عنوان واحد اصلی شبکه اولانچ، توکن پرداختی برای عملیات درون شبکه است و پایه امنیتی شبکه را تضمین می‌کند.

4) کارمزدهای تراکنش که در قالب ارز دیجیتال AVAX پرداخت می‌شوند، فورا سوزانده می‌شود. بنابراین توکن AVAX در طول زمان کمیاب‌تر می‌شود.

تکنولوژی Avalanche

اولانچ از یک تکنولوژی پیشگامانه بهره می‌برد. این پلتفرم ترکیبی از یک پروتکل اجماع جدید و کاملا قدرتمند است که ضمن ایجاد تمرکززدایی به صورت واقعی، تراکنش‌ها را بسیار سریع و در کسری از ثانیه پردازش می‌کند. علاوه بر این، زیرساخت اوالانچ بسیار منعطف است و توسعه‌دهندگان را قادر به ساخت زیرشبکه‌های جدید با محیط‌های دلخواه می‌سازد.

معماری شبکه اولانچ

از آنجایی که اولانچ خود را اینترنت بلاک چین ها معرفی کرده ، طبیعی است که معماری شبکه ارز دیجیتال AVAX منحصر بفرد و متفاوت با شبکه‌هایی باشد که تاکنون مدعی اینترنت بلاک چین شده‌اند. معماری شبکه اوالانچ را می‌توانیم به چهار بخش مجزا تفکیک کنیم که در ادامه این 4 بخش معرفی می‌شوند.

موتور اجماع + مرجع آموزش آولانچ

یکی از متفاوت‌ترین بخش‌های معماری این شبکه، الگوریتم اجماع آن است. اگرچه الگوریتم اجماع این شبکه در واقع بر پایه اثبات سهام یا PoS است، اما تفاوت بسیاری با نمونه‌های قبلی دارد. الگوریتم اجماع شبکه بلاک چین Avalanche به طور کلی به دو بخش تقسیم می‌شود:

اولانچ: یک الگوریتم اجماع توان بالا و بهینه شده بر اساس تکنولوژی دفتر کل توزیع شده گراف غیرمدور مستقیم یا دگ (DAG)

اسنومن (Snowman): یک الگوریتم اجماع توان بالا و کاملا سفارشی شده برای قراردادهای هوشمند

بیشتر بخوانید: الگوریتم اجماع اثبات سهام (Proof of Stake “PoS”) چیست؟

زیرشبکه‌ها + مرجع آموزش آولانچ

زیرشبکه یا ساب نت (Subnet) که مخفف عبارت Sub-Network است، مجموعه‌ای قابل تغییر از تاییدکننده‌های بلاک هستند که برای اجماع در مورد وضعیت دسته‌ای از زنجیره‌ها با هم کار می‌کنند. هر زیرشبکه موظف به ایجاد مکانیزم پاداش‌دهی مجزا برای تایید‌کننده‌های خود است.

ماشین‌های مجازی + مرجع آموزش آولانچ

در شبکه ارز دیجیتال AVAX ، ماشین‌های مجازی (VMs) کدهایی هستند که با استفاده از اجماع، پایگاه‌های داده را تولید می‌کنند. این دیتابیس‌ها می‌توانند باهم یک زنجیره از جنس DAG و یا سایر ساختارهای توزیع شده تشکیل دهند. ماشین‌های مجازی را می‌توان برای زیرشبکه‌های مختلف برای دفعات متمادی استفاده کرد.

زنجیره‌ها + مرجع آموزش آولانچ

زنجیره‌ها (Chains) در و%A

مطالب مرتبط